Είναι η "επιστημονική" χρησιμοποίηση όλου του σώματος, για τεχνικές αυτοάμυνας σε συνδυασμό με μια αυστηρή φιλοσοφία, που μαζί οδηγούν τον εκπαιδευόμενο σε ένα μονοπάτι αναζήτησης των ορίων του και ανακάλυψης των δυνατοτήτων του.
Είναι μία πολεμική τέχνη με μία φιλοσοφία της οποίας τα μυστικά δεν αποκαλύπτονται, ούτε αποκτιούνται με χρηματικά ποσά αλλά μόνο με σοβαρή, αυστηρή και σκληρή προπόνηση και οι αρχές της διέπονται από τους "νόμους και τις αρχές της ειρηνικής δύναμης" των μοναχών των μοναστηριών, ενάντια "στην λεπίδα" των περιπλανώμενων ομάδων ληστών στο πεδίο των μαχών.
Από την Κορέα, την πατρίδα των τεχνών αυτοάμυνας, ο ιδρυτής του συστήματός μας Hwang Kee πήρε τις τεχνικές που στην πορεία συνδυάσθηκαν και με άλλες πολεμικές αλλά και ηθικές αρχές, όπως οι αρχές του Do (Tao), No Ja (Lao Tzu) και Lee Do Ja (Κομφούκιου) και δημιούργησε αυτό που σήμερα είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο σαν "Soo Bahk Do - Moo Duk Kwan".
Ο συνδυασμός αυτών των τεχνικών και φιλοσοφιών είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία ενός πλήρους συστήματος αυτοάμυνας και απαράμιλλης πνευματικής δύναμης για τον δυτικό κόσμο.
Η ονομασία Soo Bahk Do υιοθετήθηκε επίσημα στις 30 Ιουνίου 1960 στη Σεούλ της Κορέας από τον Ιδρυτή Hwang Kee. Το Moo Duk Kwan ιδρύθηκε στις 9 Νοεμβρίου του 1945 από τον σεβαστό δάσκαλο Grand Master Hwang Kee.
Η απελευθέρωση της Κορέας από την Ιαπωνία έγινε στο τέλος του 1945.Εκείνη την εποχή ο Grand Master Hwang Kee (Γκραντ Μάστερ Χουάν Κι) ίδρυσε την μοντέρνα τέχνη Tang Soo Do υπό το σχολείο Moo Duk Kwan σαν μια συνέχεια της έμφυτης παράδοσης των πολεμικών τεχνών.
Το Soo Bahk Do – Tang Soo Do – Moo Duk Kwan ήρθε στην Ελλάδα το 1968 από τον Master George Page και αργότερα(1973) ήρθε στην Ελλάδα, με σκοπό την μόνιμη εγκατάσταση του, ο γιός του ιδρυτή του συστήματος Grand Master H.C. Hwang ο οποίος ένα χρόνο μετά αποχώρησε για την Αμερική, μη μπορώντας να λάβει την απαραίτητη Visa από την πρεσβεία της Κορέας ώστε να μείνει στην χώρα μας.
Στα χρόνια που ακολούθησαν αρκετοί ήταν οι άνθρωποι οι οποίοι βοήθησαν στο να γίνει γνωστή η Τέχνη του Soo Bahk Do – Tang Soo Do – Moo Duk Kwan. Το 2013 κατάφερε να γίνει αναγνωρισμένος Κλάδος Άθλησης κάτω από την Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ όπου και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Το 2019 πραγματοποιήθηκε η πρώτη σχολή προπονητών ΣΟΥ-ΜΠΑΚ-ΝΤΟ. Στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 26 Νοεμβρίου 2019 η απονομή των διπλωμάτων στους επιτυχόντες της Ενιαίας Σχολής Προπονητών ΓΓΑ ,Γ’ Κατηγορίας Ζίου Ζίτσου,- Soo Bahk Do.
Ο Αθλητικός Σύλλογος Άθλος με έξι νέους πτυχιούχους προπονητές απ την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο άθλημα του Σου Μπακ Ντο.
Αναλυτικά:
ΚΑΤΣΑΛΙΦΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΠΑΥΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΜΠΑΚΟΥΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΙΜΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΓΛΕΝΤΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ
ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
Θα απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας και θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το κατάλληλο πρόγραμμα.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ