Τι είναι το muay Thai;

Τι ακριβώς είναι το muay Thai;

4 πράγματα που σίγουρα είναι το muay Thai.

Το muay Thai είναι:

Το muay Thai (μουάι τάι) είναι μια παραδοσιακή πολεμική τέχνη της Ταϋλάνδης που χρησιμοποιεί 8 άκρα (χέρια, αγκώνες, γόνατα, πόδια) και γι'αυτό ονομάζεται η τέχνη των 8 άκρων. Η φιλοσοφία του είναι να μετατρέψει το σώμα σε ένα πολυμήχανο όπλο και να μιμηθεί όλα τα όπλα των αρχαίων μαχών.

Τα χέρια γίνονται το σπάθι και το μαχαίρι, οι κνήμες και οι βραχίονες σκληραίνουν με την προπόνηση και λειτουργούν ως πανοπλία ενάντια σε χτυπήματα, οι αγκώνες χτυπούν τους αντιπάλους ως σφυριά, ενώ τα καλάμια και τα γόνατα γίνονται το τσεκούρι και το κοντάρι. Όλο το σώμα λειτουργεί ως μια ενιαία μονάδα και αναζητά με τα χτυπήματα και τις πτώσεις (clinching) να "τελειώσουν" τον αντίπαλο.

Το muay Thai ονομάζεται και η τέχνη των βασιλιάδων καθώς οι μονάρχες της Ταϋλάνδης έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αθλήματος, ένας εκ'των οποίων, "ο βασιλιάς τίγρης", όπως ονομαζόταν, ξεχώριζε φορώντας μια μάσκα τίγρης όταν συμμετείχε σε τουρνουά.

Σημαντικό ήταν επίσης πως οι βασιλιάδες διοργάνωναν πολλές εκδηλώσεις και για αρκετές ημέρες, όπου συμμετείχαν αθλητές από όλη την χώρα. Μάλιστα ορισμένες φορές που αξιωματούχοι του κράτους διαφωνούσαν για την εθνική στρατηγική, έλυναν τις διαφορές τους, αποστέλλοντας ο καθένας, έναν μαχητή που τους αντιπροσώπευε στο ρίνγκ!

Χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα θέσεις όρθιας μάχης αλλά και ρίψεις στο έδαφος, με πληθώρα τεχνικών χτυπημάτων αλλά και άμυνας και αξιοποιώντας ολόκληρο το σώμα κατά την πάλη, το muay Thai είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες πολεμικές τέχνες παγκοσμίως.

Ο ιδιαίτερος τρόπος προπόνησης λειτουργεί ευεγερτικά για την υγεία αυτών που εξασκούνται στο muay Thai. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας και κάθε προπόνηση προσαρμόζεται στις ανάγκες του αθλητή. Μπορείτε να επιλέξετε αγωνιστική προπόνηση ΑΝ επιθυμείτε να συμμετάσχετε σε αγώνες ή να έρχεστε στις μη αγωνιστικές προπονήσεις για να διατηρήσετε την καλή φυσική σας κατάσταση και να μάθετε τις απαραίτητες τεχνικές αυτοάμυνας. Η επιλογή είναι καθαρά δική σας!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θα απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας και θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το κατάλληλο πρόγραμμα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ